HP mikrobiális védőréteg
Megbízhatóság. 29 perc alatt becsomagolva és átadva

Mobilsept HP  gépjármű beltéri antimikrobiális tartós védőréteg a fertőzések terjedése ellen és a beltéri felületek multifunkcionális megóvásához!

Mennyire biztonságos a BIOSAFE™  antimikrobiális védő RÉTEG?
A szabványok és hatósági normáknak való megfelelésnél sokkal fontosabb az autózók egészségének biztonsága. Ez a fő irányelvünk a BIOSAFE™  hatóanyag létrehozásában a HP gépjármű célgép technológia tervezésénél és üzemeltetésénél egyaránt. és eljárásainkat. A BIOSAFE™  hatóanyag FDA- EPA- REACH nyilvántartással rendelkezik, ideértve az élelmiszerrel érintkező felületek jóváhagyását is.
A BIOSAFE™  használatánál fontos tényezők:
FDA jóváhagyás, Hipoallergén, Víz alapú,Szagmentes, Belső – külső használat,
Biztonságos használat az élelmiszerrel való érintkezés széles körében
és egyéb érzékeny felületeket-anyagokat beleértve:
 Vágódeszkák Minden főzőedény, Munkalapok, Üvegedények, Edények, Vízszűrők, Ágynemű,
ágytakarók, Élelmiszer csomagolás, Légtisztítók, Férfi felsőruházat, Férfi fehérnemű, intim ruházat, Női harisnya
                     
Milyen mikroorganizmusokkal szemben hatékony a Mobilsept HP védőréteg?
A Mobilsept HP gépjármű beltéri antimikrobiális eljárás a káros mikroorganizmusok- kórokozók 99,99% -át elpusztítja, beleértve az alábbi baktériumokat, vírusokat és gombákat. 
Negativ baktéria/gram: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica, Bordetella bronchiseptic,
Chlamydia psittaci,(strain 6BC), Legionella pneumophila, Acinetobacter baumannii, Klebsiella pneumoniae (ndm-1)
Pozitív baktéria/gram:  Listeria monocytogenes, Mycobacterium bovis (bcg), Penicillin- Rezisztáns Streptococuspenumoniae, Staphylococcus aureus Mrsa, Staphylococcus aureus Atcc,
Borítékos vírusok:  Hepatitis A, HepatitisB, HepatitisC, Légzőszervi syncytialis vírus, InfluenzaB,  Sertésinfluenza (H1N1), SARS-CoV-2, Kutya koronavírus (törzs 1-71), Kutya influenza (H3N8), Kutya szopornyica, Macska koronavírus, Macska fertőző hashártyagyulladás,Veszettség, Herpesz szimplex (human,  Felid herpeszvírus, Sertés járványos hasmenés, Hantavirus,
 Nem borítékos vírusok: Kutya parvovírus,Kutya adenovírus, Herpesz Szimplex 1 (human),  Macska fertőző bélgyulladás, Enterbacter aerogenes, Murine Norovirus, Macska noro-kalici vírus, Rotavírus, Adenovirus 1
Gombák: Aspergillus niger, Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes

Hogyan működik a Mobilsept HP kezelési technológia?

A 29 percet igénybe vevő a HP eljárás két fontos különálló fázisból áll.
A HP  aktivált O2 gáz alkalmazásával végzi a fontos elő tisztítási folyamatot amelynek teljesítményével öblítés-törlés nélküli kórokozó mentesítés és széles spektrumban szagmikrobák,allergének, penész és spórák kerülnek eltávolításra.
A HP-BIOSAFE™  szabadalmazott hatóanyag FDA-EPA által jegyzett,  tartósan aktív antimikrobiális felületvédő hatóanyag, amely folyamatosan gátolja a veszélyes mikroorganizmusok növekedését és terjedését, és segíti megakadályozni a baktériumok szaporodását és terjedését.
A puha és kemény, porózus és nem porózus anyagok és felületek hatékony kezelése a HP célgéppel először a megfelelő koncentrátumú aktív O2 gázzal az utastér és klíma rendszer előtisztítási ciklusa kerül elvégzésre.

 A HP célgép az előtisztítást követően, az utastér és klíma felületeire a BIOSAFE™  antimikrobiális védő bevonatot a Mobilmist Nano-ULV köd technológiát alkalmazva egyenletes és teljes elosztással létesíti az antimikrobiális védőréteget a felületeken.
Az alkalmazást követően a BIOSAFE™  hatóanyag tartósan kötődik a kezelt felületekhez. Miután BIOSAFE™  a védőbevonat pozitív töltésű a nem látható mikroszkopikus „tüskék” sokasága ágaskodik és nyúlnak ki a felületről amelyek az odakerülő kórokozókat egy ballon kilyukasztásához hasonlóan semlegesítik.
A mikroorganizmusok negatív töltésűek,ezért vonzódnak a pozitív töltésű tüskékre amelyek felszakítják sejtfalaikat, és lényegében „elektromos sokkot okoznak” azokban.
A kiemelten multifunkcionális, BIOSAFE™  hatóanyag további fontos segítséget nyújt: a kezelt a szagok kialakulásának akadályozásban,szövetek, felületek  és egyéb anyagok állagmegőrzésében,foltosodás gátlása, az UV által okozott színelváltozások - repedések-fakulások csökkentésében és a felületek finomságának megtartásában.
A HP a sokoldalúságán túl a legfontosabb a tartós és folyamatos 6-8 hónap* fertőzések terjedése elleni védelem amely minden egyéb vegyszer használata nélkül biztosított.

*a gyakran érintett felületeken pl. kilincs, váltó. kormány az antimikrobiális hatás megrövidülhet

Meddig antimikrobiálisan hatásos a HP védőréteg? 
A HP BIOSAFE™  hatóanyag  gyorsan eloszlik és megkötődik. Ezt követően a 24 órás tartós  antimikrobiális védelem a fertőzések terjedése ellen azonnali és folyamatos védelmet nyújt az utazóknak. A BIOSAFE™  szabadalmaztatott antimikrobiális hatóanyag kovalens kötést képez a az alkalmazott felületekkel. E tekintetben a  létrehozott „RÉTEG” valójában nem olyan bevonat, mint egy festék, mert a létesítése egy teljesen új felület képződését eredményezi, technikailag kopolimer néven, amely az eredeti felület szerves részévé válik. A létrehozott RÉTEG nem bomlik le az idő múlásával, nem illékony (nem engedi a levegőbe az alkotó anyagokat), oldhatatlan (nem fog lemosódni), nem mosódik ki
(más fizikai anyagokon keresztül mozog számos fizikai folyamat egyikével) és a mikrobák nem szívják fel vagy fogyasztják el.
Elméletileg örökösen meg kellene maradnia az antimikrobiális hatással. A gyakorlatban azonban ez nem így van.
Tekintettel a RÉTEG változó felületeken való, létesítésére, környezetére és körülményére, és egyéb tényezőkre, a megbízható hatékonyság „legfeljebb 180 napra” korlátozódik. *

* Átlagosan 180 napig akadályozza a mikroorganizmusok, szag mikrobák megtelepedését, elszíneződést, foltok alakulása, UV sugarak általi repedéseket akadályozása  és gombák és algák szaporodását.


Milyen hatékonységa van a HP védőrétegnek az autó belterében?
Számos és jelentős.. A  HP BIOSAFE™  RÉTEG gyakorlatilag bármilyen felületen megköt és hatékonyan működik, lehet az porózus vagy  nem porózus, kemény, puha, szilárd vagy szövet / kárpitozás isl. Ez a BIOSAFE™  fontos előnye, mivel a szabványos fertőtlenítőszerek a használata általában kemény felületeken tervezett és javasolt.
Hogyan tisztítsuk a BIOSAFE™   hatóanyaggal  kezelt felületeket?
A létrehozott BIOSAFE™  RÉTEG nem helyettesíti a rutinszerű tisztítást. Valójában csak vizes-nyirkos ruhával való rutintisztítás ajánlott, hogy a RÉTEG hatékony maradjon, mivel az antimikrobiális felület nagyon vékony, és a túl sok szennyeződés vagy egyéb lerakodott szennyeződés a  „biológiai tüskék” hatékonyságát csökkentik, amíg azok tisztítása  nem történik meg.
A BIOSAFE™  anyaggal kezelt felület rendszeres tisztítása csökkenti a hatékonyságot?
Nem. A normál - nyirkos ruhával - tisztítás nem károsítja vagy távolítja el a HP RÉTEG-et. Fontos azonban megjegyezni, hogy a BIOSAFE™ hatóanyaggal kezelt felületek csiszolása vagy súrolószerekkel történő mosása részben azt megbontja és annak hatékonyságát nagyban csökkenti.

Milyen lényeges  különbség van a BIOSAFE™  hatóanyag és a más típusú antimikrobiális anyagok között?

A BIOSAFE™  és az egyéb antimikrobiális eljárások között több tényezős a különbség. A legfontosabb különbség azonban valószínűleg a folyamatos  antimikrobiális hatás, amelyet a HP BIOSAFE™  RÉTEG  létrehozását követően a hatóanyag összetétele biztosít. A hagyományos fertőtlenítőszerek és antimikrobiális anyagok  a mikroorganizmusok pusztítását a DNA változtatással vagy vegyszerekkel mérgezik meg. Sajnálatosan a DNA változtatásánál új vegyszer rezisztáns kórokozók létrejötte lehetséges, A vegyszerek a toxicitása miatt ugyan gyorsan eloszlanak, hogy elkerüljék az emberekre és állatokra gyakorolt káros hatásokat, de amint az  elpárologást követően, az antimikrobiális képességeik is eltűnnek, lehetővé téve a baktériumok szinte azonnali visszatérését. A hagyományos antimikrobiális szerekhez hasonlóan a BIOSAFE™  hatóanyag is hatékony és a mikrobiális hatás azonnali. A hasonlóságok azonban véges, mivel a többitől eltérően a BIOSAFE™  megszünteti és folyamatosan ellenőrzi a kórokozó mikrobák jelenlétét. Kiemelkedően egyedibb, hogy pusztán fizikai eljárással teszi ezt, semmilyen káros vegyszer használata nélkül, amely egy szabadalmaztatott felületmódosító technológia. A BIOSAFE™  hatóanyag az élet számos más területein (textilgyártás, egészségügy) több éves sikeresen bevált használatra tekint vissza.

Hol tudják az autómban a La Reservé BIOSAFE™  antimikrobiális védőréteget létrehozni?
2021 tavaszától a  márkaszervizek széles körében elérhető a HP  antimikriobiális eljárás. Az eljárás 29 percet vesz igénybe és legtöbb helyen megvárható.

Megvásárolható a BIOSAFE™  antimikrobiális hatóanyag?
A HP BIOSAFE™  hatóanyag nem kapható kereskedelmi forgalomba, miután a szükséges előtisztítás és a szakszerű mikrofilm rétegképzés a HP speciális  Mobilmist ULV-Nano-köd generátor használatával kerül elvégzésre.