Mobilsept - Comfort52 UV-C technológia  

UV-C Kórházi minőségű légtisztító az egészségügy, munkahelyek és közösségi létesítmények számára.

Az Egészségügyi Világszervezet –WHO- állásfoglalása is megerősíti, hogy a Covid-19 virus elsősorban levegőben lévő aeroszolok/cseppek belélegzésével terjed, kisebb mértékben szennyezett felületek érintésével.

A Comfort52 befogja és elpusztítja a levegőben szálló baktériumok és vírusok 99,97%-át, beleértve a koronavírus csoportját is.

  ECDC, NNK által ajánlott a COVID  kórokozók ellen ! 

          

 

Az UV-C  254nm levegő fertőtlenítés

A Comfort52  világ legújabb bizonyított kutatásait követve UV-C ózonmentes ultraibolya germicid besugárzással a helyiségek levegőjét hatásosan fertőtlenítő készülék. A tudományos vizsgálatok rámutattak, hogy a veszélyes kórokozók a helyiségek felsőbb rétegében lebegnek. A 254nm UV-C alacsony nyomású higany-ív fény a CDC, ECDC és az NNK által is javasolt légfertőtlenítési módszer, amely veszély és mellékhatásmentes levegő fertőtlenítést végez. Ez magas hatásfokkal megakadályozza a levegőben és felületeken terjedő fertőzések lehetőségét.


 

A Comfort52 tervezése 

Elöl járunk és szorosan követjük a bizonyított tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásainak lehetőségeit. A Comfort52 egység a helyiségekben a legmagasabb hatásfok eléréséhez 210-225cm magasságban kerülnek beüzemelésre, belső aluminium bevonattal amely 1.75x növeli az UV-C fény fertőtlenítés hatásosságát. A levegő haladási sebessége az UV-C µW teljesítmény a csőhöz közeli levegő áthaladás biztosítja a vírusok és vegetativ baktériumok 99.97%-os kivonását.  Az adott m3 levegőmennyiség többszöri átforgatása is nagyon fontos, amelyhez minimum 3x ventilátor  teljesítmény szükséges. –pl. 30m3 helyíségben legalább 90-110m3/óra légforgatás szükséges-  A többszöri levegő átforgatással az UV-C ultraibolya sugarak gyorsan 99.999%-ban képesek fertőtleníti a levegőt.


UV-C a leghatásosabb Zöld fertőtlenítő

A 254 nm-es UV-C fénysugár 2.5m/s levegő áramlásnál azonnal elpusztítja a kórokozók DNS-ét/RNS-ét. Ezt úgy éri el, hogy megzavarja a genetikai anyag timin-dimerekkel történő replikációját, ezáltal megakadályozza annak fertőzést okozó képességét. A Comfort52 folyamatos üzemelése javasolt és teljesen veszélytelen és mellékhatásmentes.

Védelmi kiépítettség

Mivel az UV-C fény 254 nm-es hullámhossza nem biztonságos a szemre és a bőrre, a Comfort52 biztonsági terelőlemezt tartalmaz, amely kizárja az expozíciót. A Comfort52 könnyen tisztítható porszűrővel kivitelezett a belső por lerakodása ellen. A telepítés-beüzemelés könnyen és gyorsan elvégezhető  és a javasolt  üzemeléssel az optimális fertőtlenítési eredmény sem marad el. Alkalmazza a Mobilsept Comfort52 technológiát védje hatásosan dolgozók és a látogatók egészségét a legmagasabb szintű egészségügyi és biztonsági javaslatok és előírások követésével.

Comfort52 Technikai információ:    

Radiál Ventilátor teljesítmény 820m3/óra
Maximális m3 használati teljesítmény 180m3 (kb 55-60m2 helyiség)
UV-C 254nm teljesítmény
ACH/óra
Kórokozó kivonás
14µW
10 (30m2)
99.97%  ( 30m2/ 12 perc üzemelést követően)
Zajszint/ Súly  39dB / 3kg 
Levegőszűrő Nikkel szivacs, mosható
Áramfelvétel 220V  65W
Üzemeltetés Távirányító/programozható
Szin / Méret Fehér / Széles:63cm Magas:22cm Mély:13cm

Ára: 104.700 Ft + Áfa


Levegő kezelés a kórokozók 99.9% kivonásával!

 A Mobilsept Whisper UVC-TiO2   technológia előnyei:

 •  Virágpor (pollen) allergének megsemmisítése
 • Titánium dioxid fotókatalizis reakciós technológia 
 •  VOC gázok kivonása 
 •  HEPA szűrökön túli teljesítmény 
 • -Kis állat atka kivonása
 • -Penész spórák redukálása
 • -Dohányfüst részecskék kivonása
 • -Vírusok, baktériumok, gombák kivonása
 • -Betegség indító szindróma csökkentése
 • -Levegőt szennyező halogének kivonása
 • -Szagtalanítás, illatok megszüntetése
 • -Hipoallergén szobák – helyiségek szinten tartásához 

Folyamatosan tartózkodás mellett, mellékhatás mentesen üzemeltethető!

A Whisper széria nem alkalmaz külön szűrőket amelyek jelentősen csökkentik a szükséges átforgatandó levegő  mennyiségét, de ezek a szűrők kórokozók jelentős részét nem fogják fel. A belső porlerakodás gépeinkben a tervezésnek köszönhetően minimális. 

A levegő hatásos minőség javítása a fejlett technológiára alapozottak, melyek az egyszerű kezelésre a 360°-os kőrkörös levegő kibocsájtásra  és a minimális karbantartási igényben realizálódnak.

A Mobilsept Whisper   levegő higiénia kondicionáló gépek kis helyigényűek és csendes üzemelésűek.

A Mobilsept Whisper  sorozat hazai fejlesztésű és gyártású, 12 hónap teljes körű garanciával.

 További előnyök:

 Ajánljuk a Mobilsept WHISPER  levegő csírátlanító gép használatát orvosi rendelőkben, fodrászat-kozmetika, lakások és irodák, üzletek ahol a levegőben terjedő fertőzések hatásos megakadályozása fontos  és  mindazoknak, akik szükségesnek érzik a tiszta és kórokozóktól mentes minőségű levegő elérhetőségét környezetükben.

Teljesítmény/típusok: Mobilsept WHISPER AIR  30/60/150/250 m2 alapterületig ( 3.20m belmagasság mellett számított)

 • -100%-os biztonság és védettség szem károsodás ellen
 •  TiO2 fotókatalízissel emelt hatásfok 
 • -360° egyenletes levegő kifúvás
 • -Szűrő csere nincs!
 • -Könnyű időszakos karbantartást igényel
 • -Tápfeszültség: 220V
 • Az UV technológia használatánál semmiféle más tisztító anyag használata nem szükséges.

Árak:

UVC Whisper 30 (30m2-ig) 72.500,- Ft + Áfa   (méretek: M= 75cm  Ø= 16cm) Levegő szállítás: 130m3/óra

UVC Whisper 60S  szuper csendes levegő áramoltatással       98.700Ft + Áfa 5 (60m2 területig)                                              (méretek: M= 100cm  Ø= 20cm)        Levegő szállítás:  710m3/óra

Whisper 60S bérelhető 8900.00Ft/hó + Áfa. A gép vásárlásánál 5 havi bérleti díj beszámításra kerül!


 Mobilsept WHISPER-AIR UVC széria

GYAKORI KÉRDÉSEK AZ UV-UVC HASZNÁLATÁHOZ

 Használható állandó emberi jelenlét mellett az 254nm UV-UVC lámpa otthon és irodákban?

 Igen, számos nemzetközi tudományos tanulmány támasztja alá az UVC lámpa (ua. mint a germicid lámpák) a megfelelő UV  direkt szem/bőr kontakt kizárásával,  biztonságos használatuk otthon, irodákban, intézményekben, kórházakban, élelmiszer előállító egységekben és egyéb fertőtlenítést igénylő helyeken.

Mi a különbség az UV, az UVB és az UVC között?

Az UV sugárzás három típusát hullámhosszuk szerint osztályozzák. Különböznek biológiai aktivitásukban és abban, hogy milyen mértékben tudnak behatolni a bőrbe. ... A rövid hullámhosszú UVC a legerősebb UV-sugárzás.

Milyen előnyei vannak a TiO2 fotókatalízisnek?


A TiO2 fotókatalízist széles körben alkalmazzák a környezet és az energia területén számos alkalmazásban és termékben, ideértve az öntisztító felületeket, a levegő és a víztisztító rendszereket, a sterilizálást, a hidrogén evolúcióját és a fotóelektrokémiai átalakítást.

 A 254 nm UV lámpa elpusztítja vírusokat és egyéb kórokozókat?

 igen, az UVC lámpa 99.9%-os hatásfokkal a legtöbb vírus,baktérium, spóra elpusztításában hatásosan jár el.

A 254nm UVC lámpa elpusztítja a penész spórákat?

Igen a 254nm UVC lámpa 99.9%-os hatásfokkal pusztítja el a levegőben terjedő penész spórákat.

Milyen gyakorisággal kell az UV lámpát cserélni?

Cégünk 8000 óra  és 10.000 óra teljesítményű UVC lámpákat épít be, a készülékekbe, csere a használt lámpa típus függvényében szükséges.

Az UV lámpa tisztítása szükséges? 

A lámpa időszakos  tisztítása csak nagyon poros vagy zsíros levegőjű helyek használatánál szükséges.

Mennyi UV- UVC nyílt sugár koncentráció szükséges egyes organizmusok elpusztításához?

A beltéri levegő fertőtlenítéshez a Mobilsept a Comfort52 és Whisper  típusok használhatóak, ahol az 254nm UVC lámpa nyílt sugárzású. Alap szabályként az UV lámpa közeli pozicionálása fontos a fertőtlenítési eljárásban, így a lámpától a 8cm túli távolabbra helyezés arányosan növeli a hatásfok elérést. A fertőtlenítési hatás 3-4 m rádiuszon belül is  már csak részleges.

 Az UVC lámpa gyakori ki-be kapcsolása?

A forró katód típusú UV lámpák ki-be kapcsolása a beépített ballaszt indítóval jól megoldott, de gyakori kapcsolgatásuk jelentősen megrövidíti az élettartamot.

 Az UVC lámpa hogyan pusztítja el a kórokozókat?

Az ultraviola lámpa (UV)a legoptimálisabb 254nm hullámhosszon az organizmusokat maximális hatásfokon pusztítja. Az újra produkció megnehezedik és e folyamat következménye az organizmus elpusztulása.

 Termel ózont UV lámpa?

Az egységekben beépített UVC lámpák általi O3 termelés minimális, 0.01-0.02 PPM amely a nemzetközi egészségügyi biztonság szabványnak teljességgel megfelel.

 Mikor van szükség ózont termelő UV-UVC lámpára?

 Az UV sugarak fertőtlenítő képessége csak a sugár által elért („látott”) felületekre hatásos. Az ózon segíti az UV sugarak és hatás terjedését és az UV által nem „látott” felületek fertőtlenítése.és szagtalanító hatása is kitűnő.

 Az UV-UVC milyen személyes sérüléseket okozhat?

A Mobilsept Whisper széria tervezése kizárja a direkt szem és bőr kontaktus létrejöttét. Hosszabb direkt érintkezés bőr pirosodást, foltokat és szem irritációt okozhat, de nem okoz bőrrákot vagy szemhályogosodást. 

 Milyen kárt tehet az UV sugárzás a környezetben?

Az UV-UVC sugárral hosszú ideig érintkező anyagok mint pl. műanyagok melyek élettartama megrövidülhet kb. 10%-al. Tehát a 10 évre tervezett műanyagok élettartama 9 évre rövidül meg. Szobanövények megsérülhetnek a hosszú ( 1óránál több) ideig tartó direkt UV sugárzástól. Festett anyagok színei megfakulhatnak az UV sugárzástól.

 Milyen teljesítményt nyújt az UVC lámpa?

A 15W UV lámpa kb. 20m2 a 30W lámpa kb. 35m2 terület levegő kezelésére alkalmas. Azonban a beépített ventilátor teljesítménye is fontos tényező a kórokozó mentesítési folyamatban.

 Hogyan fertőtleníti az 254nm UVC lámpa a levegőt?

Többféle megoldás használatos amelyek vagy a mennyezetre szerelt , magasabban vagy padlóra állított gép formákban valósul meg. A mennyezetre szerelt gépek felfelé juttatják ki a tisztított levegőt és fő előnyük a helyigény kizárása. A pulton-asztalon és földön elhelyezett gépek némi helyigényt és kerülgetést igényelnek de hatásfokuk megbízhatóbb mert a levegőben terjedő kórokozók többsége a levegő alsóbb rétegeibe tömörül.

 Milyen biztonsági elővigyázatosság szükséges a 254nm UVC lámpa használatánál?

Semmilyen körülmények között hosszasan szemmel közvetlen ne nézzünk  az UVC lámpa sugarába, és kerüljük az indirekt (tükör, üvegen keresztül) szem kontaktot is. Amennyiben a lámpa sugarába a benézés  szükséges a megfelelő Ultra Violet Ultra Spec 100 vagy egyéb egyenértékű védőszemüveg használata kötelező.

 

 

 


    1, Mellékhatásmentes állandó üzemelés

  2, 99.97%-os hatásfok a COVID-19 és más fertőzést terjesztő kórokozók kivonásában

  3, Könnyű beüzemelés

Comfort Robot:  Innovation -Creativity- Growth- Profitability- Customer Satisfaction

Innovation, creativity, growth, association, profitability, innovatory and new thinking. 


   


     Whisper UVC-TiO2 levegő fertőtlenítők