Ózon alkalmazása a hűtőtorony vízkezelésében    

 A hűtőtorony vize kiterjedt kezelést igényel. A hűtőtorony vízkezelése során három fő tényezőt kell ellenőrizni: - A csövek és a hőcserélő egységek korróziója - Csövek és (főként) hőcserélők belső lerakódása - Mikrobiális növekedés (baktériumok, algák) Ez a három szempont egymáshoz kapcsolódik. Az alacsonyabb pH-értékek megakadályozzák a lerakodásokat, de növelik a fém korróziót. A jól alkalmazott ózonkezelés, ezeket a tényezőket együttesen szabályozza, további vegyi anyagok használata nélkül. A biocidok, vegyi anyagok használata szükséges korrózió és lerakódás gátlásához vagy az ózon egy megbízható alternatíva, amely megfelelően szabályozza a fent említett tényezőket vegyi anyagoktól mentesen.

– Lerakódás
 A hűtőberendezés egységein lévő kalcium- és magnéziumion-ionok általi lerakódások folyamata nem kívánatos. Ez egy olyan mag kialakulását eredményezi, amely a hőcserélőkben elválasztó réteget képez, amely negatívan befolyásolja a hő szállítását.
 Az ózonkezelés szabályozza ezeket a lerakódásokat. Az ózon egy olyan fertőtlenítőszer, amely elpusztítja a bio filmet, és így az ionok már nem képesek aktiválódni. Az ózon által elbontott szilárd anyagokat tartalmazó víz újrahasznosítható, mindez víz vesztesség csökkentést eredményez.
Korróziós veszélyek - Az ózon használatával a belső korróziók nagyban csökkenthetőek
Mikrobiális fejlődés -.  Az ózon a leghatásosabb az előforduló baktériumok deaktiválására.

Alkalmazások és intézkedések - A hűtővízkezelésben az ózon alkalmazása kiváló megoldás a kívánt vízminőség eléréséhez, megtartásához és ellenőrzésére