Víz kezelés      
  • A Szerves és szervetlen anyagok eltávolítása
  • A mikro-szennyező anyagok, például a peszticidek ártalmatlanítása
  • Javított flokkulációs / koagulációs-kivonási folyamat
  • Fejlett higiénia és a fertőtlenítő biocidok csökkentése
  • A szag-szín  és íz-problémák megszüntetése
  • A vizben oldott ózon vízben sokrétűen,  kitűnően és eredményesen használható.. Az alábbiakban csak egy rövd technológiai összefoglaló az alkalmazások technikai kivitelezéséhez.

Az O3 gáz vízbe diffuzálása

A buborék diffúzorok hatékonyan oldhatják fel az ózont vízbe; azonban egy nagyon magas vízoszlop mellett finom pórus diffúzort kell használni. A 3 méternél rövidebb vízoszlopok jellemzően kevesebb, mint 50% tömegátadási hatékonyságot eredményeznek. A 6 méteres vízoszlopok 90% -os tömegátadási hatékonyságot érhetnek el. 

VENTURI PORLASZTÓ

A Venturi-injektor az ózon-befecskendezés gyakran alkalmazott módszere az ipari alkalmazásban. Ajánlott a statikus mixer alkalmazása is, ahol keverőlapátok a gázt alaposan összekeverik a vízzel.
Venturi-injektor által létrehozott nagyon kis buborékok, amelyek a nagy tömegátvitelhez szükségesek, egy erőteljes keverési művelettel a gáz vízbe történő feloldása létrejön. 
O3 Gázmentesítés
Venturi-injektor használata esetén a vízből az oldatlan oxigén és ózon eltávolítására van szükség. Az kontaktus (puffer) tartály egy általánosan használt módszer, de használhatók gáz elvezető kamrák és oszlopok is. 
Venturi befecskendező szelep kiválasztása
A Venturi befecskendező szelep méretezése a rajta keresztül áramló vízáram függvénye. A víznyomás szintén szerepet játszik a venturi befecskendező szelep méretének meghatározásában.
Venturi-injektor használata esetén olyan eszközt (-ket) kell használni, amely biztosítja, hogy a víz ne áramoljon a Venturi-injektorból az ózongenerátorba.


STATIKUS MIXER

A statikus keverő bármilyen statikus eszköz, amelyet kizárólag két áramlás összekeverésére terveztek. Alkalmazásunkban ózongázt keverünk vízzel, ezért a statikus keverő célja ugyanaz az elv, hogy a buborékokat a lehető legkisebb buborékokká bontsák. Az ózon vízben való oldhatósága hőmérsékletfüggő. A víznyomás befolyásolja az ózon vízben való oldhatóságát. Az ózon-befecskendezési módszer bármelyike javul a magasabb víznyomás környezetében. Pl. egy 2,2 bar víznyomáson körülbelül kétszerese az oldhatóság, mint egy 0,7 bar víznyomás esetében. 
Kiváló fertőtlenítési és oxidációs tulajdonságai miatt az ózon széles körben felhasználható a szennyvíz és ivóvíz kezeléséhez. 

Az ózont a kezelőrendszer különféle bemeneti pontjaihoz adhatjuk. Általában az oxidációhoz alkalmazzák, a szűrőrendszerek előtt. A szűrők eltávolíthatják a fennmaradó szerves anyagokat (elengedhetetlenek) a végső fertőtlenítéshez.